Plattegrond gelijkvloers

Dit unieke herenhuis uit 1728 is gelegen in het centrum van het rustige en mooi gelegen Rienne, deelgemeente van Gedinne in het hart van de Ardense bossen. U waant zich werkelijk kasteelheer of -vrouw wanneer u toekomt in dit prachtige gerenoveerde en geklasseerde gebouw. De renovatie werd gedaan met respect voor de historiek van het gebouw en u zal talloze authentieke elementen aantreffen die het geheel onderdompelen in een sfeer van weleer met het comfort van vandaag. Het huis werd aangekleed door een binnenhuisarchitect in ware "Flamant" stijl. Alles is echter bruikbaar en aanwezig om er een fantastisch familieverblijf van te maken. 

 

U komt toe via de zijdeur langs de keuken, waarna u de voordeur kan openen voor de rest van de gasten. Een centrale gang geeft rechts teogang tot de leefruimte met open haard en de eetruimte naast de keuken en berging. Links van de centrale gang bevindt zich het salon Philip V, verwijzend naar de majestueze haardplaat met het wapenschild van de toenmalige koning van Spanje. Het is een authentiek stuk en ruim 300 jaar oud! Die haard doet vandaag geen dienst meer, maar het authentieke stuk doet wel dienst als prachtige versiering van deze magistrale ruimte. Hierachter bevindt zich de bibliotheek, waar men zich rustig kan terugtrekken om te lezen of een gezelschapspel te spelen. De ruimte kan ook omgebouwd worden tot additionele slaapruimte (slaapzetel van 140 cm op 90 cm) voor mensen die iets minder vlot te been zijn.  Verderop in de gang bevinden zich nog een toilet, een vestiaire en een wasplaats met douche. 

Via de trap komt u op het eerste verdiep waar zich vijf kamers bevinden. Vier slaapkamers zijn uitgerust met dubbel bed (enkele matrassen van 90 op 200) en douche of bad. Elke slaapkamer heeft een kast waar de persoonlijke spullen in terecht kunnen. Eén slaapkamer telt vijf bedden (twee stapelbedden en een enkel bed apart) en kan gebruikt worden als slaapzaal voor de kinderen. Deze slaapzaal heeft geen eigen doucheruimte of toilet. 

In totaal zijn er dus 6 slaapkamers, waarvan 5 een badkamer hebben. 

 

Er is nog een trap die toegang geeft tot de tweede verdieping, de zolder. Deze is echter voor iedereen afgesloten.

 

Via de keuken komt u in de tuin. De tuinaanleg werd geïnspireerd op de welbekende Franse tuinen en heeft de herkenbare terrasaanleg en symmetrie. Er is een grote tuintafel met stoelen, een parasol en een petanquebaan. Achter in de tuin is een vuurput voorzien waar de kinderen (steeds onder begeleiding en toeziend oog van een volwassene) vuur kunnen maken. Kampen bouwen kan en mag ook in het achterste gedeelte van de tuin. Er is ook een sauna en hottub die gebruikt kan worden door de huurders.

 

Er is voldoende parkeergelegenheid op de oprit van het terrein.