Live in the sunshine, swim in the sea, drink the wild air!

Oh wat is het zalig buiten vertoeven in Oostduinkerke. Weer of geen weer, wij trekken er graag op uit en als het echt stormt genieten we vanuit het appartement vanop de eerste rij van het het fantastische schouwspel dat de natuur ons te bieden heeft. Wist u dat Oostduinkerke het breedste strand van België heeft en over de mooiste duinen beschikt. Verder zijn er ook ook verschillende prachtige natuurgebieden om te ontdekken. Toegegeven, voor de echte natuurliefhebber is het misschien allemaal wat volgebouwd, maar vergis u niet, er zijn prachtige spots te ontdekken waar je je toch ver van iedereen en alles waant, omringd door prachtige natuur. 

We gaan het warm water niet opnieuw uitvinden natuurlijk, dus daarom deze link (klik op foto) die u naar de officiële website van Koksijde leidt. Hierop is alle informatie over de natuurgebieden heel overzichtelijk terug te vinden.

Fietsen is de beste keuze om op een gezonde manier grotere delen van onze kust te verkennen. Nieuwpoort, De Panne of het binnenland. Via de link (klik op foto) komt u terecht op de fietsrouteplanner van Westtour. Hiermee kan je heel eenvoudig je eigen routes plannen en dowloaden. Veel fietsplezier.

Eindeloze wandelwegen, van uitwaaien op het strand tot charmante ontdekkingen van de kleinere uithoekjes van Oostduinkerke. Een no brainer is de Witteburgwandelroute (10,5km) die voor het appartement passeert. Zeker doen! Voor meer inspiratie klikt u simpelweg op de foto.

Is er goeie wind? De meest gestelde vraag door alle zeil-, kite- en surfliefhebbers. Simpel, kijk gewoon even door het raam, stap op het balkon of check het weerbericht. Ken je er zelf niks van, maar heb je zin om het te leren. De eigenaars van de winkel Fly High Sports (je ziet de winkel vanuit onze slaapkamer) organiseren lessen. ps: deze foto had gerust vanuit ons appartement kunnen getrokken zijn. Wijzelf zijn minder heldhaftig, maar zien deze wateracrobaten heel graag bezig vanachter ons raam of vanop het balkon. Voor zeillessen kan je terecht in het "Sycod".